fbpx
Inspirațional

Să vă povestesc despre primul meu job

Am fost la ai mei în weekend și mi-a amintit mama despre primul meu job. Am și uitat că l-am avut în vara lui 2006 sau 2007. În anul ăla eram așa de emo încât aveam dungi de raton în cap. În cazul în care nu sunteți familiari cu această subcultură alternativă, dungile alea se cheamau coon tracks. Aveți Google, n-are sens să explic prea multe.

Aveam cel mai alternativ job din lume. Mă angajasem la Emily The Strange, un magazin în București, în Centrul Vechi, fix lângă Fire. Acolo vindeam Vans-uri, creeperși și ceaiuri. Mă rog, în mare merch pentru skateri și oameni alternativi, dar și merch cu Emily The Strange.

Aveam salariul 700 lei și tot era mai mult decât primul meu salariu din Comunicare.

primul meu job 3

Mă angajasem pe timpul verii și am lucrat acolo 2 luni, dar când a început școala nu am mai putut să le țin pe amândouă. Să vă zic ce făceam eu la 17 ani. Făceam curat în tot magazinul, așezam adidașii și tricourile la linie, pe rafturi. Știam pe de rost toate modelele de adidași și toate tipurile de ceaiuri pe care le aveam. La finalul zilei făceam casa. Apropo, știam și cum să folosesc o casă de marcat.

Să vă zic cum arăta vara mea? Mă trezeam la 7, mă îmbrăcam, mă machiam, trăgeam Vans-urile mele în pătrățele, luam skateboard-ul și mă duceam cu metroul spre primul meu job. Îmi făcea mama pachețel, puteam să pun ce muzică voiam eu în magazin și era raiul meu, nu știu cum să vă zic. Doar că am observat că în prima săptămână nu intra nimeni în magazin. Mă rog, mai intrau 2-3 rătăciți și mai vindeam câte una, alta. Doar că mă enerva lipsa de acțiune. Cum adică eram plătită să stau într-o cameră, să ascult muzică și să citesc toată ziua? Nu e ok.

Am decis să fac ceva diferit.

Mi-am cumpărat, cu reducerea specială de angajat, câteva haine din magazin și stăteam în fața lui, în fiecare zi. De fiecare dată când trecea cineva care părea să fie alternativ, îl invitam în magazin, sau îi ceream o țigară. Și uite așa reușeam să vând. Făceam concurs cu mine să văd cât pot să vând într-o zi fața de aia precedentă.

Mergeau bine lucrurile. Mi-a zis mama acum, în weekend, că în perioada aia i-am zis că nu mai pot să aduc bani în casă pentru că i-am cheltuit pe toți pe haine și că e party la Arene. A fost super mândră de emokida ei plină de piercinguri, cu părul peste ochi și haine rupte și cârpite de mereu zicea tata că m-au prins câinii în parc. Bă ciudățică, dar uite ce bine știe să vândă!

Iubeam jobul ăla.

Curățenie dimineața, cafeluță, apoi stăteam super misterioasă în fața magazinului și ademeneam oameni înăuntru. Mă mai întrebau de muzică, de haine, vrăjeam, făceam orice, în limita decenței, ca să vând. Era super distracție. Lângă mine era magazinul Vans, care era tot al nostru și era acolo și-un băiat mai mare decât mine, așa că aveam și la ce să mă uit. Și cu cine să mai flirtez din când în când.

Sincer primul meu job a fost una dintre cele mai tari experiențe din viața mea. Mai veneau prietenii mei pe la magazin și voiau să mă ia la party, dar nu prea le ieșea. Eram super obsedată de ce făceam acolo. Acum serios, ce adolescent reușește să trăiască o fantezie de genul? Mă simțeam într-un anime. Vă dați seama că era viața mea.

Ce am învățat eu atunci și cu ce am plecat în viață, și-n meseria de Copywriting?

  • Vorbește pe limba publicului țintă. De aia alegeam numai oamenii alternativi de pe stradă.
  • Nu sta degeaba că nu pică din cer lead-urile. Îndeamnă oamenii la acțiune și ei o să vină. Eu am făcut un CTA live atunci.
  • Îmbracă produsul într-o formă agreabilă lor. Eu mă îmbracam cu hainele din magazine și eram exact ca ei, așa că vedeau exact cum vin hainele.
  • Fii consecvent. Am făcut asta o perioadă și chiar am primit bonusuri considerabile. Și haine. Și validare. E ceva pentru 16-17 ani când alții se jucau toată ziua pe calculator.

Aș vrea să dau timpul înapoi la cel mai mișto și productiv an din viața mea, din adolescență. Jur că m-aș întoarce la magazinașul meu din centru, cu haine emo și-aș sta acolo în față pentru măcar încă o vară.


Dacă vrei să participi la cursuri de Copywriting, înscrie-te aici.

Dacă vrei să faci parte dintr-o comunitate de Copywriteri, intră aici.

Dacă-ți place de mine, dă-mi follow pe instagram.