fbpx

Povești din sCRIPTĂ: Mi-e groază că nu mai am timp de contentul meu

Povești din sCRIPTĂ: Mi-e groază că nu mai am timp de contentul meu

Sper că ați văzut că am încercat și eu să fac glumițe de Halloween. Dar e puțin horror să te ocupi toată ziua, de content pentru 9 clienți și la finalul zilei să nu mai ai energie să scrii și tu un articol amărât pe blog, să faci o postare pe Instagram și-un clip de 15 secunde pe Tiktok. O să mă întrebați de ce dreq nu mă potolesc cu postările pe social media? Ce-aveți, frate? Dacă nu ești în online, nu exiști. Așa o să funcționeze forever treaba asta.

Chiar le spun de fiecare dată cursanților de la ”Copywriter la Început de Drum” că trebuie să facă un social media curation, o strategie și să posteze constant pe conturile lor. Important e să te poziționezi ca specialist, cu TOV-ul tău și să se vadă că ai o personalitate. Ceva acolo, să placă la toată lumea. Sau na, la nișa către care vrei tu să te adresezi.

Eu dau sfaturi toată ziua, încolo și încoace, dar nu mai apuc să fiu la fel de la curent cu tot ce se întâmplă în online și să îmi umflu contentul meu pe toate părțile. Cel puțin, nu cum făceam înainte.

După cum știți, am o strategie șmecheră pentru contul meu de Instagram. Puteți să citiți despre ea aici.

Două gagici superbe, și anume Ioana & Andreea, se ocupă de postările pentru Anapebune și Scriepentrutine, iar eu le coordonez. Rușine mie că nu am mai apucat să le organizez mai bine că-s și eu un haos mic.

În Tiktok deja mi-am băgat piciorul momentan pentru că nu mai am când să mă machiez și să fac outfit switch. Dar revin eu săptămâna viitoare, nu scăpați de sfaturile mele nesolicitate.

Pe blog apuc să scriu o dată la o săptămână, față de cum scriam înainte. Adică 2 articole/săptămână.

Iar pe Facebookul meu, m-au apucat ranturile în legătură cu cât de tâmpită mai sunt, când mă mai apucă câte o criză de nervi.

Haideți să discutăm puțin ce se întâmplă în mintea unui Copywriter/Social Media Specialist când după ce freacă 10 aplicații toată ziua, trebuie să mai facă și pentru el.

Mai ai chef să te ocupi de contentul tău când asta faci toată ziulica?

Aud întrebarea asta de la mulți oameni și răspund cu jumătate de gură mereu. Unele săptămâni merge bine și ce fac pentru clienți, și ce fac pentru mine. Dar altele, abia apuc să mai arunc pe conturile mele ceva productiv. Adevărul este undeva la mijloc. Dacă e să mă întrebi dacă aș prefera să fac altceva cu viața mea decât să-mi pierd creierul în social media și să fiu ghidată constant de dopamine spikes, ți-aș spune că da. Dar să mor dacă în afară de Internet, Marketing și scris mai știu să fac ceva care să nu implice ceva neortodox. Și chiar nu am nevoie să mă apropii mai tare de iad, că oricum propag toată ziua consumerism în boturile oamenilor.

Dar dacă nu mai ai idei pentru tine?

Mi se întâmplă să mă trezesc în mijlocul taskurilor pentru client cu o idee pentru mine și s-o notez ca s-o fac mai încolo. Am un caiet d-ăsta imens în care notez toate ideile care ies din țeasta asta agitată. TOOOOOT! Notez constant. Omor natura, știu. Dar să fim serioși, când am fost eu environmentally friendly, activistă sau pornită pe vreo cauză, în afară de situația Colectiv? Nah, sunt un om egoist.

Idei mereu există. Dacă s-ar lungi ziua de la 24 la 48 de ore, ar fi blană.

De ce nu prioritizezi contentul tău?

Contentul meu nu îmi plătește toate dorințele consumeriste, dar în special chiria nu. Nu mai sunt influencer ca să am campanii sau să prioritizez contentul meu. Tot ce pun pe net există ca să creeze funnelul de comunicare pentru cursuri și pentru serviciile mele de Freelance. Dacă te fac să și râzi, baftă în viață!

Acum, na, pozele cu mine sunt pentru validare și atenție. Dacă tot îmi freacă maxim chimia din creier, măcar să profit la maximum.

Care e secretul echilibrului?

Ce îmi place articolul ăsta pe care-l scriu! Mi-am luat interviu singură. Evident, glumesc acum. Am făcut un soi de Q&A bazat pe ce m-au mai întrebat diverși. Nu am găsit niciun secret în echilibru. Unele zile sunt haos, altele sunt disciplinată. Depinde de mood și ce-am făcut cu mintea în ziua aia. Dar dacă sunt în 7 calluri, n-o să mai fie niciun echilibru. Că nu am timp să livrez nici pentru clienți cum trebuie, d-apoi pentru mine.

Ai cum să îți închizi conturile de Social Media?

Da, doar dacă vreau să mă mut pe străzi, cum a făcut personajul principal din podcastu’ Murdar. Dacă-mi închid conturile de social media, eu din ce fac bani? Apropo, că ziceau o grămadă din online, ce-ar face influencerii dacă s-ar închide instagram/tiktok? Stai, boss, ce-ar face toți oamenii din Marketing? Am merge din ușă în ușă cu brandurile la braț și-am vrăji oamenii cu ochi frumoși?

Cum reziști la notificări?

Am 3 cuvinte extraordinare: TURN OFF NOTIFICATIONS. Intru dacă vreau și când vreau.

Dacă găsiți vreo soluție în care să am cum să mă poziționez ca spekialist an onlain și să rezolv o mie de taskuri pe zi, anunțați-mă.

Sunt mereu online.


Dacă vreți să colaborați cu mine, dați un mail la anapebune@gmail.com

Grupa 11 din cursurile Copywriter la Început de Drum începe pe 30 noiembrie. Înscrie-te aici!