fbpx
Confesiuni

Mi-am pus acid în buze și-am fost judecată de Internet

Bună ziua la realitate! Ce faceți? Încă vă freacă grija de viața altuia? E ok, doar verificam. Acum vreo 6 luni mi-am luat eu inima în dinți și am mers la o prietenă să-mi pună acid în buze. Mai exact, acid hialuronic. Că nu e botox, bros. Ăla se pune în fățău, da?

Îmi era frică. De penibil, de intervenție în sine, chiar dacă e non-intruzivă.

Am tatuaje care au fost de o mie de ori mai dureroase. M-am așezat acolo, pe un scaun, ca de la doctor. M-am întins pe spate, a venit gagica aia, super drăguță și dulce. A râs de mine că ditai femeia tatuată și cu piercing-uri se cacă pe ea la niște mici înțepături de ac. Dar ea nu știa că nu îmi era doar frică de ac. Ci și de reacțiile celorlalți, ci și de penibil. De când sunt mică, am crescut cu o mare rușine în suflet și evident cu străvechea artă a WOW CE O SĂ ZICĂ LUMEA. E greu să reprogramezi ani de zile în care ți s-a zis din toate părțile, aoleu vezi că dacă faci aia, ne faci de râs. Aoleu, ce-o să zică nu-știu-cine? Văleu, dar cum te mai angajezi? Dar și dar și dar și iarăși dar.

Ei, cu toate aceste gânduri și cu faptul că Internetul te urăște în mod natural, fără să faci nimic, sau fără să fii nimeni special, aveam eu căpuțul plin. Dădea pe afară. Mi-a dat femeia cu o soluție care-ți amorțește buzele. Mi-a zis să stau 10 minute locului. Greu cu mine că de la 3-4 ani nu pot să stau locului mai mult de 3 minute. Ce-a făcut proasta? Adică eu. A înghițit și puțină cremă d-aia, așa că i-a amorțit și limba, și gâtul. Panică puțin că se tot aduna salivă și nu simțeam. Între timp, normal că încărcată cu toate astea m-a luat un atac de panică. Femeia m-a simțit și-a zis să ne oprim.

-Hai că mai avem foarte puțin. Ia niște apă și stai așa puțin. E normal. Pățesc des asta cu majoritatea oamenilor care vin aici. Nu e mare lucru.

Dar era mare lucru pentru mine. Timp de 4 ani m-a urât tot Internetul pentru că eram guraliva de la Modă, pe bune?.

Acum veneam eu cu acid în buze după ce am făcut mișto ani de zile de pițipoance. Bravo! Nu, Ana. Gândești prea mult. Nimănui n-o să-i pese. Plus că nu îți pui cât Bianca Drăgușanu. Pui și tu acolo ca să nu mai pari o femeie rea cu buzele subțiri.

Gata, ajungem la partea în care vă zic de ce mi-am pus acid în buze.

Sincer, ani de zile m-am uitat la femeile din familia mea, cu buzele subțiri, toate ale dreq și nu m-am identificat cu ele nicicum. Nu îmi plăceau buzele mele pentru că spuneau fix așa despre mine: că-s un om cu draci pe el, nervos. Pe lângă faptul că am nasul pe sus și deja zic că sunt un om arogant.

Vă jur, ăsta a fost filmul meu. Pun acid în buze ca să par mai dulce și mai approachable. Din moment ce am decis să interacționez la cursurile mele de Copywriting cu mai mulți oameni, am vrut să am un aspect mai plăcut. Nu de scorpie. Poate că sunt puțin și scorpie, recunosc. Dar nu am vrut să știe oamenii asta despre mine din prima. Poate sună stupid, dar eu chiar sunt fericită cu rezultatul și că mi-am făcut acest moft. Nu aveam și nu am niciun complex legat de fața mea. Îmi place tot la ea. Mă deranja percepția.

Ne întoarcem în salon. Îi zic tipei să continue treaba și în 5 minute eram gata. Îmi dă un disc de vată să-l țin pe buze. Apoi îmi zice să nu beau lichide sau să nu fumez măcar 30 de minute. Îmi explică atent cum să îmi îngrijesc buzele, cum să le masez ca să nu fac cocoloașe. Îmi recomandă cremă de arnică. Mă lasă să mă duc să mă uit în oglindă.

Eram alt om.

Parcă toată fața mea se luminase și nu mai arătam de parcă o să-ți scot ochii și-o să ți-i mănânc dacă mă enervezi. Eram dulcică. Așa mi-a zis și tipa de la salon. Că par mai caldă, mai de treabă. Perfect. Am plecat fericită.

Ba chiar nu aveam nici vânătăi. M-am vindecat super rapid și totul a fost bine. Dar stați așa, urmează marea futere de grijă.

Pun și eu o serie de stories, ca și cum nimic nu s-a întâmplat și primesc cel puțin 10 replies de la femei. Majoritatea răutăcioase. Aolo, tu ți-ai pus chestii în buze? Dar de ce ți-ai făcut așa ceva? Auzi, dar tu ai vreun complex? Wow, ce penibil! Te-a apucat criza de 30 de ani, nu? Dar aveai buzele mai frumoase înainte. Offf, dar ce-ți veni să-ți pui acid în buze? Aoleu, ai dat de bani și o să te apuci de operații estetice? N-ai avut treabă, cred. Ai prea mult timp liber.

Evident că spirala rușinii, vocea copilăriei, mă învârtea în ea de mă luau dracii.

Mă gândeam de ce le pasă oamenilor atât de tare de ce face un om anonim de pe Internet. Ce treabă avem noi cu alegerile personale ale altora? Cu ce ne schimbă nouă viața o modificare de aspect sau de orice fel a unei persoane? Și aici vine întrebarea aia mai importantă: cât de nesigur/ă să fii cu tine ca să stai să te iei de deciziile de orice fel al unui om? Să ai o viață atât de mică și un orgoliu atât de mare? Răspunsul la întrebările astea este că oamenii s-au înrăit și îi fute grija prea tare de alții. Și nu, nu au altceva mai bun de făcut. Voi ați văzut cât de tare s-au plictisit oamenii în case în 2020 cu pandemia?

Poate unul dintre hobby-uri este să te iei de ceilalți. Sau să te oftici.

Mă freca și pe mine grija într-o perioadă de toată lumea. Dar am fost la terapie și m-am calmat. Sunt fericită așa semi-plastică fix cum sunt acum. Fac 31 de ani în martie și probabil că o să îmi mai fac chestii de întreținere la față. De ce? Pentru că lucrez foarte mult cu aspectul meu, pentru că vorbesc cu oamenii zilnic, pentru că vreau la un moment dat să am propriul show la TV sau oriunde. Cine știe?

E mare lucru că EU aleg să îmi fac MIE la fața MEA modificări? Nu. Pentru mine, da.

Sunt decizii calculate. M-am gândit foarte mult dacă să îmi pun acest acid. Am analizat situația pe toate părțile. Și mi-am dat seama că FUCK IT! O să fac ce vreau atâta timp cât mă face să mă simt bine.

E mare lucru că EU aleg să îmi fac MIE la fața MEA modificări? Da. Și pentru ceilalți e mare lucru.

E încă un motiv pentru care să fie frustrați. Nesiguri. Răi. Mai intruzivi decât o operație estetică.

Am un singur mesaj pentru voi: Da’ te-am întrebat?


Dacă-ți place de mine, dă-mi follow pe insta.

Să știi că abordez și subiecte profesionale, pe grupul meu de Copywriting de aici.

Mai vorbesc și pe twitch despre reclame și influenceri, dă-mi follow aici.

Dacă vrei să vii la cursuri de Copywriting, înscrie-te aici.