Confesiuni

Jurnal de Carantină, ziua 4-5: Am fugit la țară după 8 zile de izolare

Am decis să scriu un articol pe zi despre ce fac eu în această carantină auto-impusă. Seria asta de articole are ca scop informarea, liniștirea și distrarea tuturor.

Dacă nu ați citit primele 3 articole, vi le las aici:

Ieri a fost ziua a 8-a de izolare și nu am stat locului. Aparent am trecut prin toate fazele cu izolarea asta: sport de anxietate, petrecere în pijamale, panică financiară și acum fugă. E adevărat ce se zice și fight or flight. Eu am ales versiunea lașilor, dar și aia e bună.

Eh, exagerez. Dar ajungem și acolo imediat.

Ieri m-am trezit și am rupt-o în două pe Pamela. Hehe, măcar de ar fi adevărat. Dar ce vreau să zic e că am făcut iar programe de workout de la ea. Găsiți tot ce vreți în primul Jurnal de Carantină.

Apoi am intrat în live pe canalul de Youtube Pe Frecvență cu episodul 2 din emisiunea pe care o hostuiesc (da, știu, nu e verb în limba română) ”Onlineul e viața mea”. Am luat-o la întrebări pe Miru timp de 30 de minute și am vorbit despre Pitești, acid în buze, hateri și cum se descurcă industria muzicală pe timpul izolării. Puteți să vedeți episodul aici.

Între timp m-a sunat taică-miu cu o propunere pe care nu aș fi acceptat-o dacă nu eram izolată: hai la noi la țară 5 zile.

Am stat și m-am gândit la situația în care ne aflăm. Vă dați seama că toată carantina asta ne face să vrem să petrecem timp cu ai noștri? Înainte să mă fi gândit că wow stau 5 zile cu părinții la 30 de ani ar fi haos. Aoleu, să stau atât cu ei pe cap? Nu am stat suficient până la 18 ani?

Toată perioada asta de izolare asta a schimbat și o să schimbe mentalități. O să ne apreciem mai mult apropiații și chiar și ieșirile în oraș cu prietenii. Nu o să ne mai ignorăm stând pe telefoane. Vă zic!

Ghiciți ce am făcut? Am întrebat toate prietenele dacă e o idee bună să fug 5 zile la ai mei. Am făcut curățenie, Ariel a primit o cheie de la casă că trebuie să stea cu pisicile cineva. Și m-am echipat să plec în lume. Wow, pentru prima oară în 8 zile! Ieșeam și eu din casă.

Cam așa am fost echipată:

carantină 1

Pe stradă, la Unirii era full as fuck. Erau cel puțin 30 de oameni, copii, bătrâni și copii. Toată lumea stătea mult prea aproape. Clar nu s-a respectat limita de 1 metru între oameni. Nimănui nu-i păsa. Mă rog, în afară de nebuna care avea un batic cu pisici înfășurat pe cap, gură, nas și urechi. S-au și speriat oamenii de mine pe stradă.

În mod ciudat, viața în afara izolării mele continua fără atâta stres cât simțeam eu acasă. Oare în afara bulei mele, nu stă nimeni în izolare? E chiar atât de anormală panica pe care o simt?

Ai mei stau la 20 de kilometri de București. Au și curte. Au și un câine imens. După 8 zile fără nimeni, am vrut să schimb aerul.

carantină 3

Eram panicată de faptul că taică-miu încă merge la birou zilnic. M-am gândit că e mai expus. Dar vă zic, aici în familia Gheorghe, se dezinfectează tot. Cum am intrat pe ușă m-a a început să îmi dezinfecteze hainele, mâinile, borseta, încălțările. M-a trimis să mă spăl. M-a dezinfectat iar.

Pe tata și mai rău. Îl pune să se spele și pe față. Cred că noi aici, în familia Gicuților ne dezinfectăm și-n nări, și-n cur.

Azi e prima zi în izolare cu ai mei. Oare ar trebui să dau reset?

Ce vă recomand azi:

  1. Dacă puteți să mergeți la țară, fugiți! Aici e totul mai liniștit.
  2. Sunați-vă părinții constant.
  3. Dacă ați ajuns la ai voștri, gătiți cu ei. Eu fac cheesecake cu mama acum. Ba chiar cheesecake cu Oreo. Aparent vor să mă serbeze la 6 zile după.
  4. Chiar dacă sunteți tentați să ieșiți, stați în casă. Nu fiți inconștienți ca ăștia de la Unirii.
  5. Filmez o serie de clipuri despre cum să te apuci să scrii prima ta carte. Dar e în mare despre Creative Writing. Stay tuned că vine!
  6. Lansez un proiect mișto with all my friends. Nu stăm degeaba. Facem chiar calluri în fiecare seară, ca tâmpiții.

Acum concluzia, că tot m-au înnebunit comentacii cu treaba asta, este că am fugit la țară. Petrec timp cu ai mei. Îi apreciez mai mult. Ceea ce vă recomand și vouă.


Mai aveți cam 4 zile să vă înscrieți la cursurile mele ”Copywriter la Început de Drum”. O să le țin pe Skype, Google Classroom, Whatsapp și Gmail.

400 lei/18 ore. Cu teme. Extra teme. Cu ajutor personalizat pe fiecare în parte.

Înscrieți-vă aici.

×