Confesiuni

Jurnal de Carantină, ziua 3 – Cine hrănește freelancerul?

Am decis să scriu un articol pe zi despre ce fac eu în această carantină auto-impusă. Seria asta de articole are ca scop informarea, liniștirea și distrarea tuturor.

Citește și articolul 1 cu sfaturi utile și sport.

Citește și articolul 2 cu recomandări muzicale.

Astăzi nu a fost o zi okay pentru știință. Ce vorbesc eu aici? Că nu e chiar fizică cuantică ce fac eu. Am mai pierdut un client astăzi din cauza virusului care circulă. Iar un al patrulea îmi spune că viitorul nostru este incert. Că nu e focusul acum pe asta pentru ei.

Eu tocmai ce am plătit niște bani la ANAF, așa, preventiv. Am comandat mâncare pe 2 săptămâni acum o săptămână. Am plătit avocați, contabili, chirii etc. Freelancerul a zis că stă liniștit. Luna asta.

Foarte adevărat. Dar ce facem de luna viitoare? Mi-am înghețat abonamentul la sală. Am anulat evenimente. Apropo, și alea aduceau un venit mic.

freelancerul

Momentan nu s-a format toată grupa de la versiunea online a cursurilor mele. Sunt jumătate de oameni față de grupa trecută. Grupă care ar fi făcut 6 lecții la mansarda noastră. Unde apropo, plănuim să vorbim cu proprietară să amânăm chiria. Freelancerul suferă. Asta face.

Cine hrănește freelancerul în perioada asta? Toată lumea ține de bani. Așa e. Am auzit recent că și la corporații e panică. O prietenă o să primească pe următoarele 3 luni 50% din salariu. Toată lumea suferă. Vine o criză economică de-o să ne vindem și XBOX-urile.

Lasă freelancerul o secundă, Ano! Stai să vezi. Actorii, cântăreții, modelele. Cine îi hrănește și pe ei? Suferă și Horeca? Suferă. Dar nu chiar. Tocmai am primit mail de la foodpanda. Au zis că își iau toată măsurile de precauție anti Covid-19.

Saloanele de tatuaje mai merg unele. Dar și sălile sunt pa.

freelancerul 2

Care e scenariul exact? De unde mai facem bani în perioada asta? Și dacă se termină banii ce facem mai exact? Ne apucăm de videochat?

Am cumpărat ca sparții din supermarketuri. Măcar astea o să mai existe. S-au amânat chiar și unele rate la bancă. Asta-i o veste bună.

Ce mai urmează să se întâmple? Toată ziua nu am făcut decât să mă gândesc ce pot să fac ca să câștig bani. M-am uitat la anunțuri de joburi, dacă vă vine să credeți. Dar cine mai angajează în perioada asta? Cum lucrezi exact?

După ce m-am panicat bine de tot, am încercat să găsesc soluții alternative.

Pasul 1: O să filmez niște cursuri de Creative Writing și le urc gratis pe Internet.

Pasul 2: Să nu credeți că mansarda noastră nu are vreun scop nebun. Plănuim să lansăm ceva amazing curând.

Pasul 3: Investit în continuare în proiectele curente.

Pasul 4: Ținut de bani.

Veștile bune din articolul ăsta?

freelancerul 3
  • Suntem izolați deci nu mai cheltuim bani pe: cafele de pe toate drumurile, Uber, mâncat în oraș (deși comandăm de la Glovo, dar nu așa des), haine, vacanțe etc.
  • Stăm mai mult acasă cu pisicile, copchiii, câinii. Deși asta nu face decât să mărească prețul întreținerii.
  • Învățăm să prețuim mai mult ce aveam înainte. Weekenduri de ieșeală, ședințe la birou, vacanțe etc.
  • Poate nu o să ne mai plângem ca niște căcați în viitor.
  • Obligat forțat e timp pentru introspecție. Dacă chiar avem motive să facem asta, acum e momentul.
  • Acum ne dăm seama ce important e onlineul și de ce trebuie să ne mai dezvoltăm abilități extra. Unii oameni rămân fără joburi și proiecte în perioada asta. Trebuie să ne adaptăm la noua normalitate. Din păcate. La tăți ni greu.

Pe lângă faptul că e o perioada nasoală pentru toată lumea, abia pot să fiu productivă. Ziua de azi a fost marcată de sport cu Pamela și 2 ore într-un call în care ne chinuiam cu toții să ne dăm seama cum se folosește Zoom.

Am frecat niște vase în chiuvetă. Am făcut un duș și am făcut 3-4 postări. Asta am făcut toată ziua. Am clipit și a trecut ziua. Iar eu spre final am rămas un castravete cu anxietate maximă.

Ce productivă am fost ieri și alalteieri, dar azi m-a lovit în freză. 7 zile de autoizolare. Cât mai ține și când o să revină lucrurile la normal?

We can only hope shit gets better.


Mai aveți cam 5 zile să vă înscrieți la cursurile mele ”Copywriter la Început de Drum”. O să le țin pe Skype, Google Classroom, Whatsapp și Gmail.

400 lei/18 ore. Cu teme. Extra teme. Cu ajutor personalizat pe fiecare în parte.

Înscrieți-vă aici.

×