Confesiuni

Jurnal de Carantină, ziua 10-11: ni s-a dat a doua șansă

Am decis să scriu un articol pe zi despre ce fac eu în această carantină auto-impusă. Seria asta de articole are ca scop informarea, liniștirea și distrarea tuturor. Adică și a mea că am pierdut 2 clienți deja și trebuie să îmi iau gândul de la lucruri negative de genul.

Citiți toată seria aici:

După ce am trecut prin cele 7 cercuri ale iadului instabilității emoționale și am citit Internetul de la un cap la altul, am decis: depresia nu poate să câștige. Nu și de data asta. De data asta, primim cu toții a doua șansă.

Am vorbit și cu alți prieteni care au probleme la căpuț și mi-au confirmat că nici ei nu se simt bine deloc. Noi ăștia frecați la cap nu ne simțim bine. Okay. Abia funcționam și înainte cu toate giumbușlucurile de rigoare.

Dar aparent toată lumea începe să fie anxioasă și depresivă. De asta ne-a apucat pe toți sportu’. Să mai creștem acidul lactic, serotonina etc. S-au epuizat stocurile la gantere, biciclete eliptice la fel de repede ca faină și drojdia.

Spunea cineva că de aici ori ieșim toți cu pătrățele ori cu burtă și celulită. Tind să fiu de acord. Care e buba totuși? De ce ne simțim cu toții cu becul din cap plin de insecte bâzâitoare? Simplu. Tot ce se întâmplă în momentul ăsta în România e unic pentru noi. Dar ce ne sperie este că suntem o nație inconștientă. Oameni au mințit că nu au virusul. S-au jurat că nu au călătorit. Și hop, infectați alți 60 de oameni. Preoți care au împărtășit cu aceeași linguriță. Hop! Au crăpat. Și enoriașii lor au fost testați pozitivi.

Unu’ cu certificat de Covid-19 s-a urcat în avion că avea chef să fută câteva zeci de vieți. Mergi la magazin și în loc să stea oamenii la 1,5 metri de tine îți suflă în ceafă. Aproape te ling în ureche.

Unii stăm în case. Nu am ieșit de o mie de ani. Dar vine altă problemă aici. Cum mâncâm? Comandăm cu Bringo, Ano! Ce-ai? Ești proastă? Sunt eu proastă, da. Uneori, ca noi toți. În doze mici, în doze mari. Nu mă mai satură Dumniezo de prostie! Dar am încercat o săptămână întreagă să comand. Nimic! Dacă nu erau ai mei, aș fi ieșit din casă până la magazinul care e la 15 minute de mine. Aș fi arătat probabil scoasă din Mad Max și când aș fi ajuns acasă mi-aș fi dat foc la haine. Da, atât de paranoică!

Soluții sunt. A scris și Andra acest articol cu alternative la Bringo. Read it că mie mi-a ajutat anxietatea. A pus-o în punga cu pungi din dulap. Baftă, Anxi!

Acum că am pălăvrăgit cât a vrut pixu’ meu virtual, să vă dau și partea plină a paharului cu cafea. Să vă explic care e faza.

Cum adică ni s-a dat a doua șansă?

Știi toate hobbyurile alea pe care le țineai pe pauză?

E timpul să ne apucăm de ele. Exemplul meu este că până acum dezvoltasem o silă mare pentru muzică. Nu mai suportam să fac nimic legat de asta. Am decis să mă reapuc de canto și pian. Cu profesor. Prin Zoom, GotoMeeting, Skype, ce-o fi.

Știi de când ziceai că o să te apucați de sport?

Cred că am cel puțin 3-4 prieteni/prietene care zic această propoziție: mamă, nu am deloc timp de sport! Nu știu cu mai tu. Iată! Drept dovadă toată lumea s-a apucat de sport. Abia am reușit să îmi comand și eu niște gantere azi și-o bară.

Știi toată muzica aia nouă pe care trebuie s-o descoperi?

Multă lume ascultă rar muzică nouă. Eu nu sunt printre ăștia, dar cunosc oameni cu același playlist de 5 ani. Doamne ferește! Fie că dai de manele noi sau metale noi, Spotify e mare. Ai a doua șansă la cultură muzicală mai vastă. Dă-i bice!

Știi de când ziceai că mergeți la terapeut?

Acum nici nu trebuie să te mai deplasezi. Poți să îți faci discuțiile online prin platformele de mai sus. Recomand Mind Experience.

Știi de când ai zis că elimini oamenii ăia toxici din viața ta?

BOY, BYE!

Mai știi de când ziceai că ai vrea să scrii o carte sau să studiezi la instrumentu’ ăla din casă pe care stă prafu’?

Sunt atât de multe exemple.

Am pentru voi următoarele variante ca să vă țineți în priză.

Pentru lecții de pian, recomand Eliza Puchianu.

Pentru lecții de canto, recomand Franny.

Pe site-ul ăsta găsiți ghidul scriitorului începător.

Dacă vrei să te ajut să scrii prima carte și să înveți și niște Copywriting pe lângă, ai și cursul meu. Grupa a patra și a cincea încep după 20 aprilie.

Dacă vrei să începi o viața sănătoasă, instalează aplicația Hey, be well.

Dacă vrei să faci sport, îți las aici lista mea de workouts de pe Youtube.

Haideți să începem să fim o versiune mai bună a noastră. Am primit a doua șansă. Eu deja încep. M-am reapucat de scris cartea Gașca de Reach. Stay tuned că am găsit și editură 100% blană.

×