fbpx
Interviuri

Gina Cas ne arată că arta chiar cere sacrificii

Am ieșit cu Gina acum vreo săptămână ca să vorbim despre modă, viața pe scenă și noua ei agenție, ALL OR NOTHING. Arta a fost subiectul principal. Am fost plăcut surprinsă să văd cât de multe avem în comun. Cât de bine ne-am înțeles. Mai ales că uitându-mă la ținutele create de ea, mi-am imaginat că le-aș fi purtat pe scenă de câteva ori.

O știu de câțiva ani, de pe Internet. Cam așa încep majoritatea poveștilor pentru millennials oricum. Gina îmbină arta, muzica, dansul și actoria în tot ce face. Dar și într-un concept mișto care o să vină sub forma unui proiect muzical. Curând.

A făcut foarte multe sacrificii pentru arta ei. Și acum vrea să dea mai departe. De asta a creat agenția de modă, talente și artă: ALL OR NOTHING.

Acum că am învățat câte ceva despre ea, haideți să purcedem la interviu.

Bună, Gina! Zi-ne repede un update despre tine. Ce ai mai făcut, nu prea mai postezi în online. Zi-ne ceva ce nu știm!

În ultimii 2 ani m-am ocupat exclusiv de transformarea mea ca artist și inevitabil, ca om. Asta a presupus să fiu foarte sinceră cu mine și să accept ceea ce sunt și ce vreau de la mine și de la cariera mea, fără să mai fiu influențată de vocile exterioare.

Astfel, am decis să iau cursuri de actorie, de canto, să scriu versuri, să fac video-uri creative prin care să mă exprim și mai mult. Mai ales prin alte mijloace decât cele legate de design și creație vestimentară, așa cum a fost obișnuit publicul până acum. În paralel, am lucrat la punerea bazei primei agenții de modă din România, prima agenție care va reprezenta artiști din toate domeniile de creație (plastică, decorativă, muzicală, video și performance).

Mi-a șoptit o vrăbiuță că te cam apuci de muzica. Cum te-ai gândit la treaba asta și de când muncești la ea? Spune-ne câte ceva despre tine. Microfonul e la tine.

arta 2

Într-adevăr! Am tot dat indicii online despre acest lucru, dar nu am anunțat până acum acest pas. Așa că tu ești prima căreia îi confirm în mod oficial. Dintotdeauna mi-a plăcut să cânt, dar niciodată nu m-am gândit să urmez o carieră în acest sens. Până în urmă cu doi ani, când am decis să schimb abordarea artistică și am hotărât că vreau să exprim și viziunea mea din punct de vedere muzical, însă a trebuit să parcurg câțiva pași până a ajunge la rezultatul final.

De anul trecut am început să schițăm piesa și acum se apropie de forma finală și aștept cu nerăbdare să o interpretez în cadrul evenimentului de lansare a agenției ALL OR NOTHING.

Ai avut o prezentare de modă la New York. Este o oportunitate excepțională pentru orice tânăr designer. Cum ai reușit, cum a fost și ce sfaturi ai și pentru alți designeri care visează să ajungă în State? Arta cere sacrificii, dar câte?

Nu a fost ceva la care am visat. Pur și simplu, am primit 2 ani consecutiv invitație de a prezenta la New York, din partea unor companii diferite. Și am vrut să nu pierd această oportunitate. Cu această ocazie am cunoscut mai bine sistemul de desfășurare a acestor prezentări internaționale. Așa am decis să înființez agenția de modă, care va organiza la rândul ei prezentări în Europa și în SUA.

Sfatul pentru designerii care vor să ajungă acolo ar fi să aibă un concept bine stabilit. Să ofere publicului o modalitate online de a achiziționa creațiile lor, pentru ca vizita în State să fie fructificată la maximum.

Spuneai că ai vrut la un moment dat să creezi produse în serie. Dar ai revenit la stilul tău punk, unic și zurliu. Cât de mult contează să rămâi fidel brandului personal?

arta 4

Revenirea la stilul meu a fost parte din transformarea mea în ultimii 2 ani. Am încercat să adaptez stilul vestimentar și viziunea creativă la publicul general, la mase. Însă, asta ar fi însemnat să renunț la mine pentru a avea vânzări mai mari. În cele din urmă, am ales sa fiu eu. Să creez ce îmi place mie, fără a adapta stilul personal la cerințele publicului. Cu orice risc.

Agenția va oferi servicii și creații adaptate la nevoile publicului. Inclusiv haine purtabile, produse în serie, pentru comercializare internațională. În schimb, Gina Cas va rămâne un brand exclusivist. Va fi strict creație de scenă, design de costum, creație conceptuală și non-conformistă.

Hai că am fost toată serioasă. Când am ieșit noi la ciocolată caldă, am vorbit despre de toate. De la muzică, la prezență scenică, la probleme cu bărbații. Zi-mi ceva interesant ce nu mi-ai zis deja. Hai mai repede că mi se face ciocolata caldă direct budincă!

Ceva interesant ar fi că oamenii mă vor vedea așa cum nu m-au văzut până acum. Așa cum nu am avut curaj să arăt că sunt. Cum nici eu nu am crezut că sunt în stare să fiu. Și acesta este doar începutul. Niciodată nu am fost mai autentică și mai sinceră cu mine. Simt că am renăscut. Simt că sunt pe drumul pe care ar fi trebuit să fiu de la bun început, dar pentru care nu eram pregătită, atât în viața personală, cât și în carieră.

Doar când mă uit la pozele cu ținutele tale, dar și cu tine, știu imediat că îți place cultura alternativă. Poți să ne povestești puțin despre cum ai început să fii pasionată de ea. Spune-mi că la 13 ani ascutlai și tu Linkin Park.

Stilul meu este unul eclectic. Atât cel vestimentar, cât și ceea ce voi aborda în direcția muzicală. Nu am ascultat nici rock, nici punk în copilărie sau adolescență. În schimb, eram fan înfocat Thalia.

Îmi plac pop-ul, r&b-ul, cu influențe rock, hip-hop și punk și pe alocuri latino. Deși stilul meu este unul mai dark, ușor agresiv, asta nu înseamnă că reflectă în totalitate ceea ce sunt ca om, ci este mai degrabă un alter-ego. Mă face să mă simt puternică și imi schimbă brusc atitudinea.

Cine e Gina? Ce vrea de la planetă și care-i scopul existenței ei rebele și sexy?

Gina este un artist care a sacrificat tot pentru pasiunea ei pentru arta ei: sănătate, timp liber, viața personală, carieră, bani, până și reputație. Nu mă interesează părerea oamenilor, nici măcar a celor apropiați, nu mă interesează succesul de moment, nici faima pe o bază nefondată.

Mă interesează să zdruncin din rădăcini sistemul și să creez unul nou, mai capabil, mai inovator și echitabil. Nu mă interesează că va dura 50 de ani până îl voi face. Vreau să dăinuie după moartea mea și sunt sigură că voi reuși. Nu am nimic de pierdut. Vreau totul sau nimic!!!

arta 5

Ce muzică asculți acum, domne? Fă-mi un top 5.

2Pac: Hit’em up

      Christina Aguilera: Dirrty

      The Notorious B.I.G – Nasty Girl

      Tyga: Ayy Macarena

      Dr Dre ft Snoop Dog: Still D.R.E

Zi-mi puțin despre evenimentul tău de lansare al agenției tale All or Nothing.

Evenimentul de lansare a agenției va avea loc pe 2 Aprilie. Va cuprinde o prezentare de modă colectivă a 3 designeri vestimentari și un stilist reprezentați de agenție, împreună cu o colecție de revenire semnată de mine. Dar și lansarea primului meu single într-un show cu mine și o trupa de dansatori profesioniști.

Acum, dacă tot suntem la subiect, zi-mi și despre agenție.

Agenția este acreditată de INCFC din cadrul Ministerului Culturii. Ea va reprezenta creativi și talente din toate domeniile artistice. Se va dezvolta treptat în casa de discuri și de producție video, publicitară și de film. Este prima agenție de modă din România. Un concept internațional care va îmbina serviciile pe care le-ar oferi mai multe agenții la un loc. Practic, un pachet de servicii artistice, creative și de producție, dar și de organizare de evenimente artistice și culturale.  

Povestește-mi despre cel mai greu moment pe care l-ai trăit în ultimii ani și despre cel mai frumos.

arta 6

Cel mai greu moment a fost cand am ales alta abordare în cariera mea. A trebuit să întrerup întreaga activitate pentru a începe din nou. Cu o altă strategie. Cel mai frumos moment a fost atunci când tot ce mi-am imaginat cu privire la noua direcție a început să capete contur. Așa am știut că sunt pe drumul cel bun.

Gata și ultima întrebare, că știu că ești workaholic și deja de bifat treburi de pe lista de taskuri. Care e colecția ta preferată dintre toate colecțiile lansate în iarna asta?

Sincer, nu urmăresc activitatea altor designeri. Habar nu am ce colecții au fost lansate anul trecut. Inspirația mea vine doar din elementele creative care îmi plac și pe care le dezvolt la nesfârșit.


Agenția Ginei e aici.

Pagina de artist a Ginei e aici.

Evenimentul de lansare ALL OR NOTHING e aici.