Inspirațional Păreri

Ce poți să faci cu sfaturile tale legate de anxietate

Poți să ți le bagi ankur. Ms. Ați fost un public minunat.

Poate părea previzibil, dar poți să ți le bagi fix în fund. Sau ai putea să le scrii pe o hârtie, să cauți o brichetă, să te duci frumos în curte și să le dai foc. Mai am niște idei. Poți să ți le reciți prin casă și să te minunezi cât ești de woke. Ai putea să scrii o carte, dar stai! Nu ești psiholog sau scriitor. Poate ar fi o idee bună atunci să citești mai mult, să te informezi, dacă ești așa de pasionat de anxietate.

În general, pe planeta asta codul ăla ADN este unic. Asta înseamnă că în pofida faptului că avem aceleași nevoi, funcții și organe, uneori ce merge pentru tine, nu merge pentru mine. Spre exemplu, pentru mine merge să îmi țin sfaturile nesolicitate acasă. Le scriu frumos într-un Note, pe telefon și apoi le rumeg. Bravo, Ana! Fată cuminte și deșteaptă. Mai mult deșteaptă, dar asta e altă poveste pentru alte sfaturi nesolicitate.

Ce poți să faci cu sfaturile tale legate de anxietate?

Urmăriți-mă, vă rog, că vin mai multe rețete.

Scoate-le la imprimantă, lipește-te cu fața de foaia proaspăt imprimată și atunci când te vezi cu oamenii de pe stradă să vadă și ei ce prostii scoți pe gură. ”aI ÎnCeRcAt sĂ fAcI sPoRt?”, ”pOaTe aR tReBuI sĂ mĂnÂnCi MaI sĂnĂtOs”, ”YoGa Ai ÎnCeRcAt?”, ia uite-i, mă, grupul Neîntrebaților. Bă, dă-mă dreq, te pomenești că voi și știți exact ce-i în vaccinul ăla? Și știți și cât de lungă e antena aia pe care ți-o bagă Gheiț ankur, nu? Ce mai știți? Foarte deștepți. Bravo! PAT YOURSELVES ON THE BACK. YOU DID GOOD!

În mod ciudat, majoritatea acestor sfaturi vin de la bărbați. Acum nu vreau să sun ca o feminazi care urăște bărbații, nu. Nu îmi plac OAMENII, în general. 2/10, nu recomand. Dar bărbații cresc cumva cu un soi de cip băgat ankur conform căruia femeile au nevoie de soluțiile lor fără să li se ceară. Ok, fără suprageneralizare. Unii bărbați. Și încă o chestie, mai sunt crescuți cu ideea că femeile sunt nebune, isterice. De aia au și anxietate. Săracele, hai să le dăm noi soluțiile că ele, doamne, bietele, nu prea înțeleg cum stă treaba cu rațiunea!

Așa aud în cap de fiecare dată când vine un bărbat să-mi dea soluții la anxietate.

Știi ce poți să faci cu soluțiile alea, prietene? Du-te la mami și recită-i-le ei. Poate-ți mai spune ce băiat frumos, deștept și inteligent ești. Băiatu’ lu’ mami!

Tot rantul ăsta a apărut ca reacție la o poză în care am zis și eu că am anxietate. Am decis eu să fiu un om pe Internet. Mare greșeală, Ano! Ai uitat că aici boala psihică, orientarea sexuală și părerea despre vaccin sunt radioactive pentru creier? Nu se discută d-astea dacă nu vrei să te umpli de spume.

Dacă ați citit orice articol de pe blogul meu, știți clar 2 lucruri: am anxietate de foarte, foarte mulți ani. Merg la terapie. Și mai știți că fac sport și mănânc super sănătos. Mai știți că fac și yoga, și meditez, și ascult podcasturi, și citesc, și ies și afară la aer.

Acum să dea dracii dacă nu fac toate astea și anxietatea e la cote maxime oricum. Indiferent de ce fac. Nu se domolește neam. Puterea minții mele este oribilă. Fac exerciții de respirație, autosugestie, că ești la mare, e cald, cu berea în mână, mirosul de sare și draci să mă ieie că tot nu reușesc să mă liniștesc. Transpir, mă agit, inima mi-o ia razna, încep să frec aplicațiile între ele. Sunt paralizată. Fight, flight or freeze. Ziceți-mi Mr. Freeze.

Semnul clar că nu sunt vreo psihopată e că trăiesc cu anxietate.

Iar anxietatea asta seamănă cu o stare de alertă indusă de creier în mod eronat. Fără motiv. E ca și cum stau pe marginea unei prăpăstii și mi-e frică să nu sar. Ca și cum îmi pâlpâie o luminiță în cap și nu mai înțeleg realitatea. Bormașina de la 7 dimineața în mintea mea.

Oamenii cu anxietate NU sunt:

  • proști sau defecți;
  • snowflakes, că pe vremea lui Vasile Tractoristu’ cu 3 clase nu exista așa ceva;
  • prefăcuți, că așa ceva nu există;
  • dornici să se îndoape toți cu pastile de la psihiatru.

Așadar, Vasile, hai să îți mai dau și eu 3 soluții pentru ce poți să faci sfaturile tale legate de anxietatea MEA:

  • Le gândești, bei un pahar cu apă și îți trece.
  • Ți le zici în gând, te masturbezi și ești perfect okayuț.
  • Le gândești și i le povestești mămucăi.
  • Le gândești, le scrii pe o foaie și înghiți foaia.
  • Te apuci cu mâna de cur, apeși bine și te gândești de două ori înainte să scrii ceva complet insensibil.

Bun, Vasile. Ai văzut că nu e greu? Văzuși ce frumi este să nu fi impulsiv? Ai văzut că ne putem înțelege cu toții indiferent dacă suntem nebuni sau nu, gay sau straight sau alte variațiuni? Ai văzut că se poate? N-ai văzut că ești murdar de ignoranță la ochi.

Valabil și pentru Frosinela.

×