fbpx
Uncategorized

Ce faci cu obsesia pentru online când ești om de online

Zilele trecute am fost sinceră pe stories, pe contul meu de Instagram și-am dezvăluit tuturor ce simt în ultima vreme. Și anume o silă de online. Ah, și nu doar silă, am prins obsesie să verific tot ce am pe telefon. Ba de la mine, ba de la branduri. Să verific notificări, cum merg campanii, postări, stories, tot. Deja nu mai pot să las telefonul din mână.

Am întrebat dacă mai sunt și alții și ați fi surprinși câte zeci de mesaje am primit, de nici nu am apucat să le citesc pe toate. Există oameni cu aceleași probleme ca mine, legate de obsesia de online. Oameni care lucrează în media, Jurnalism, Marketing, Advertising.

Oamenii ăștia au un lucru în comun: s-au săturat să posteze și pe profilele lor de cât o fac pentru branduri sau pentru alții.

Ceea ce mi se pare trist.

Haideți să vă zic: am același feeling, dar mă gândesc că cel mai important pentru mine e să construiesc brandul personal și apoi pe ăla exterior. N-o să lucrez mereu cu aceiași oameni, iar viitorii colaboratori o să se uite pe conturile mele. Aoleu, asta n-a mai postat din 2019! De unde să știe cum merge social media?

Eu lupt împotriva acestui impuls de a nu mai avea grijă de brandul meu personal. Dar știți ce se întâmplă pentru că fac asta? Sunt și mai antisocială decât eram înainte. Că eu muncesc și la mine, și la client, și la cursurile mele, și la grupul meu. În paralel mă chinui să duc și o viață socială. Dar nu iese mereu. De ce? Nu termin lista de taskuri la timp și când o termin e deja prea târziu. Așa că dau drumul la un anime și apoi dorm.

Râdeau de mine niște prieteni că stau toată ziua cu telefonul în mână și nu-s în stare să răspund la mesaje.

online 1

Da, este adevărat. Vin un puhoi. Nu doar la mine, ci și pe paginile brandurilor, pe grupul meu de Facebook, pe Whatsapp de la clienți, telefoane. Astfel încât e aproape imposibil să stau mai mult de 3 ore pe zi fără telefon. Și mai ales să apuc să răspund la toate mesajele. Uneori mă simt copleșită și ignor multe discuții. Nu am energie.

Unde se duce energia aia? În tăskulețe, mailuri, call-uri, postări, research, chestii de personal branding și stat la curent cu ce mai e nou în online. Pe zi? Asta înseamnă măcar 6 ore. MĂCAR. În restul timpului mai apuc să mănânc, să fac un duș, să fac curat și să mai fac și-un sport.

Nu mai am energie să stau să vorbesc tot în online. Abia vorbesc cu prietenii mei. Și cum să vă zic, când chiar nu am de verificat nimic, sau taskuri de făcut în online, parcă îmi arde mână. Unde e telefonul? Am ajuns să fac tot felul de scheme. Să îl pun sus pe dulap, să îl dau în weekend pe airplane mode. Ba chiar m-am înscris și la cursuri de actorie, și kickboxing. Ca să stau cât mai mult în afara casei. Ca să stau cât mai mult departe de telefon.

Și aici e problema, timpul pe care-l petreceam afară din casă nu era pe telefon.

Mereu am fost genul ăla de om care nu stă pe telefon când iese, sau când vorbesc prietenii mei sau când sunt la un eveniment. Foarte scurt, dacă e cazul. 5 min și apoi mă bucur de viață. Dar unde mai e viață în afara casei? Citesc în timpul liber. Sau mă uit la anime-uri. Ascult un podcast. Mă duc și mă plimb pe jos. Dar nu e suficient.

Mă mai văd cu prietenii mei o dată la o perioadă de 2 săptămâni că atât avem toți timp.

Obsesia pentru social media a crescut. Pretențiile clienților la fel. Că doar ce faci? Nu stai în casă? Normal că vrem de la tine de toate. Întrebarea e cum reușești să te detașezi de treaba asta? Cum mă așez liniștită departe de telefon, sună. Ana, vezi că trebuie să ne ajuți cu ceva. Poți? Mă ridic, frec toată relaxarea, rezolv. Mă așez, iar se întâmplă asta.

E vina mea, recunosc. Uneori nu știu să zic nu.

online 3

Pentru că îmi plac clienții mei și nu vreau să îi pierd. Aici sunt niște abandonment issues, recunosc.

Ce facem cu obsesia pentru online când lucrăm în online? Ne rugăm la ‘Ăl de Sus și Ăl de Jos, după preferințe, încercăm să ne deconectăm, fiecare cum poate. Sauuuuuuuuuuuu ne reprofilăm? Poate o să aflu răspunsul la întrebarea asta cândva.

Dacă ar fi să fac ceva pentru tot restul vieții mele, ar fi să scriu cărți din casa mea de pe plajă în timp ce plătesc un fraier ca mine să se ocupe de partea de online. Ăla e visul.


Înscrie-te la cursurile mele de Copywriting, care se țin tot ONLINE. Ce crezi?

Dă-mi follow pe instagram, dar nu-mi da mesaj decât dacă vrei la cursuri.

Dă-mi follow pe twitch că înveți ceva despre social media.

Am și un grup de Copywriting aici.

Ah, poate ai nevoie și de niște terapie. Click aici.