fbpx
Păreri Uncategorized

De ce sunt așa fierți oamenii pe attention whores

Ascultați puțin la mine. Suntem în pandemie. Nu mai ieșim atât de des. Nu mai sunt concerte, parties și așa de multe social gatherings. În momentul ăsta, din punctul meu de vedere, suntem cu toții atttention whores.

Să vedem ce zice Urban Dictionary despre termenul ăsta vechi de când eram încă virgină.

Na, prima este validă. La a doua deja ne apucăm să punem diagnostic pe net și nu am trecut prin cei 10+ ani prin care trece un psihiatru ca să facă asta. Eu o să rămân la prima.

Haideți să trecem puțin prin situațiile în care multă lume e attention whore în ultima vreme.

Pui statusuri despre vaccin și covid și începi să te cerți. Bravo, ai primit medalia! Pui o poză indecentă cu tine pe net? Bravo. Dar pui jde mii de selfie-uri pe zi pe internet? Tot aia ești. Comentezi pe la articole de pe VICE unde se discută despre chestii controversate. Ghici ce ești? O dă în bară un om cunoscut și te duci să comentezi că ești troll, ghici unde te încadrezi? Ah, pui o mie de stories pe metru pătrat? Tot aia.

Wow, scrii pe Facebook daily despre tine, problemele tale și ce a mai făcut aia de la Mega? Dap. Te încadrezi. Ești om de online care se apucă să comenteze despre orice pentru niște reach? Dap. Pui poze cu tine aranjat/aranjată și ai sute de like-uri. Ăla-i, tati!

Ce încerc să demonstrez prin acest articol? Astea sunt doar niște situații. Suntem cu toții niște attention whores nenorocite în 2021. De ce? Mai puțină interacțiune umană, mai multă nevoie de validare, de confirmare a statutului și, in the end, de verificare dacă suntem reali și nu suntem într-o simulare.

Știu, sună ca ceva ce ar spune un tip american pe care-l cheamă Kyle și se uită la Rick and Morty și vrea mai repede Neuralink.

Să-mi ziceți Kyle Gheorghe de pe acum, gata! Lăsând glumele mele de basic priviledged white male, pentru că nu mai avem atât de multe situații sociale și atâta contact cu oamenii, căutăm atenția aia pe Internet. Ar trebui să ne obișnuim că aici am început să trăim, de fapt. Viața reală e doar locul ăla unde mai mergem până la magazin, poștă, sală, salon de înfrumusețare/tatuaje și aia e.

Mă rog, acum să nu vorbim de unii influenceri care ar face orice ca să mai fie relevanți 3 secunde. Acum treaba cu attention whores mi se pare destul de misogină. Haideți să vă zic de ce. Știți cum a debutat pe Internet acest cuvânt?

Cred că pe la începutul anilor 2000 orice femeie care punea poze cu ea pe net și era atractivă era considerată attention whore de bărbații urâți și frustrați care nu ajungeau la ea. Primeai mesaje de genul pe hi5, myspace și în DMs, și în comentarii. Întotdeauna era cazul ăsta. În timp, după ce a apărut și Facebook, și Instagram și restul a mai dispărut termenul puțin, deși tot același tip de interacțiune era cu el. Bărbat frustrat urăște femeie frumoasă pe care nu poate să o aibă niciodată așa că se ia de ea, îi zice că vrea atenție.

Băiatu’ meu, femeia aia nu vrea atenție, că ea o primește oricum.

E atractivă, again. Să pui poze pe net cu tine este echivalentul cu a arăta oamenilor că nu ai murit. Sal, sunt aici. De asta, pentru mine, acest termen este scârbos. Chiar dacă din nou în perioada asta cu toții căutăm atenție într-un fel sau altul. Oricine nu stă în banca lui și se apucă să facă orice, oriunde pe Internet care să atragă like-uri într-un fel sau altul este disperat după atenție.

Plus că știți ce nu înțeleg, de ce e chiar ceva rău? Nu înțeleg. Nu primesc atenție că stau toată ziua în casă și o caut pe Internet. Mare căcat! Da, domne’! Ia că și eu parte din familia attention whores. Și eu vreau atenție. Și eu vreau iubire. Validare. Statut. Confirmarea existenței. Mare căcat! Doar că mi-ar plăcea să nu o fac în mod negativ, ci prin: felul în care arăt, partea mea profesională, ce, cum și cât scriu și cât de amuzantă sunt. Dap, pe astea vreau atenție! Așa, și?

Cu ce te deranjează pe tine, în mijlocul unei pandemii, stând acasă, la birou și muncind la jobulețul tău și mâncând șaormița ta? Pentru și tu vrei același lucru și îți e frică să ceri. În cazul ăsta, scrie-mi. Te iau eu în brațe virtual și-ți dau afecțiune de la distanță. Nu trebuie să mă urăști nici pe mine, nici pe alții care vor atenție. Da? E totul ok, baby!

Vin’ să te pupe, mama!

Dacă stau bine să mă gândesc, doar scriind acest articol mă face mega parteneră în mișcarea attention whores. Iaca, ce meta sunt!


Hai că-s a dracu’ și amuzantă. Dă-mi follow pe insta dacă ți-a plăcut.

Dacă vrei să înveți Copywriting, înscrie-te la cursurile mele de Attention Whoring, pardon, Copywriting.

Dacă nu vrei nimic, dar ești curios ce-i Copywriting-ul, intră în grupul meu de Facebook.