Inspirațional

3 motive pentru care să nu ai încredere în sentimentele tale

Uite care e faza. Și fii super atent pentru că nu cred că mai zic de cinșpe ori! Sentimentele tale sunt niște nenorocite!

Eu sunt un om cu sentimente și trăiri puternice. Mă îndrăgostesc greu, dar când o fac nu trece imediat. În schimb, enervez repede, dar îmi trece imediat. Mă panichez repede și trece uneori imediat, alteori tre’ să fac meditație, autosugestie și să sun terapeutul.

Sau să căpiez toți prietenii pe același subiect. Sunt tristă des. Fericită rar. Dar mă entuziasmez puternic. Și apoi nu simt nimic. Am uneori o paletă atât de complexă de sentimente încât am impresia că simt totul deodată. Iar asta e mișto. Și oribil. E mișto și oribil în același timp. Ca mine. Ca orice om.

Și ca orice omulache d-ăsta, am impresia că sentimentele mele contează. Că vezi, Domne, eu simt, deci sunt important! Fii atent ce mă afectează totul! Aolo, mai taci dreacu’ că miroși a prost, jur!

Haideți să vă zic ce am învățat eu. Sentimentele sunt un răhățel. Doar se, doar se întâmplă. Ce e nasol e gradul de importanță pe care le-o dăm noi.

În 30 de anișori am descoperit că două lucruri sunt importante pentru mine din punct de vedere al sentimentelor pe care mi le oferă:

  1. Lucruri care îmi dau o stare bună pe moment: mâncare, sex, băutură, poze cu cățeluși mici și pufoși etc.
  2. Lucruri care mă fac să mă simt bine în legătură cu mine: sport, lăsat de carne, dormit 8 ore etc.

Diferența dintre astea două e de moment. Dar pentru fiecare om astea sunt diferite. Avem cu toții această pâlnie proprie de digerat, consumat și analizat sentimentele. Și să mor eu de nu o folosim ori prea mult, ori complet greșit.

Eu ar trebui să știu. Sclava Sentimentelor. Așa s-ar chema o telenovelă despre mine.

Sentimentele tale sunt subiective

Mamă, ce importantă e asta! Știi când îți zice cineva că simte că nu-știu-ce o să îți facă ție bine? Sau că simte că nu îl bagi în seamă sau că simte că asta e decizia bună pentru tine? Fii atent, mare bombă! De fapt, nu e nimic orientat către tine. EL SIMTE CĂ ALEGEREA AIA AR FI UNA CU CARE AR FI EL DE ACORD.

Așadar noi putem să simțim ce e bine pentru celălalt? Nope. Simțim ce e bine pentru noi.

Ar trebui să avem încredere în alții care ne zic că simt ei că ceva e bine sau nu pentru noi? Nope. Dar nici în propriile sentimente.

Noi filtrăm totul prin experiențele noastre și trăirile noastre. Cum ziceam într-un alt articol, iubim diferit. E clar că și simțim și percepem realitatea diferit.

Sentimentele tale sunt temporare

sentimentele 2

Dacă ai impresia că ce simți acum o să simți și săptămâna viitoare te înșeli. Am pățit să-mi placă de cineva azi și la cea mai mică mișcare să se ducă naibilor totul. Vin și pleacă. Uneori se duc și nu se mai întorc. Alteori rămân pe loc o perioadă. Eu sunt genul imprevizibil. Dacă nu leg sentimentele de o poveste, de treburi care să mă țină angrenată, s-a dus. La revedere, tabără dragă!

Așa că ce simți acum nu te definește pentru tot restul vieții. Îți jur io pe ce am mai sfânt că mâine n-o să te mai simți la fel ca astăzi. Ori mai bine, ori mai rău, ori deloc.

Sentimentele tale sunt relative

Ți s-a părut vreodată că cineva ți-a scris pe Facebook sau într-un mail cu un ton? Sau că vreun prieten e supărat pe tine? Sau hai și pe pozitiv, că cineva te place? Ca să afli mai apoi că de fapt ți s-a părut? Wow, bingo!

Uneori, fii atent, uneori, DOAR ȚI SE PARE.

Acum repetă după mine. De ce să nu ai încredere în sentimentele tale? Pentru că trec. Nu te definesc. Pentru că trebuie să le mai treci prin filtrul tărtăcuței.

Iată!

Ca o concluzie personală, pe mine creieru’ mă mai lasă să gândesc cu curu’, pardon, cu inima. Haide, bă, ce se poate întâmpla? Fă ce simți. E bine să faci ce simți, atâta timp cât are vreo logică în spate. Că dacă mie îmi vine să-i dau o palmă șoferului de Uber că ține geamu’ deschis pe ploaie, poate că nu e o idee bună.


Dacă îți place de creierul meu, poți să te înscrii la cursul meu de Copywriting ca să te ajut să îți pui sentimentele la contribuție. Evident că pentru the greater good: scrisul.

Grupa a doua începe pe 23 martie. Înscrie-te aici până pe 20.

Altă informație importantă: au loc online. Nu contează din ce oraș ești.

Ofertă limitată pe perioada virusului.

×